POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine kjutipaj.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino upravlja Eva Bolta s. p., Ulica Jožeta Kopitarja 21, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenija, matična številka: 8585725000, davčna številka: 19172508 in je ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Ob prvem naročilu se uporabnik registrira v sistem. Vneseni podatki se varujejo v ponudnikovem arhivu. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega nakupovanja, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Upravitelj spletne trgovine Eva Bolta s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot za pošiljanje računov, ponudb in ostalo potrebno komunikacijo med ponudnikom in kupcem. Podatki uporabnikov spletne prodajalne v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja ( ime in sedež podjetja, številko vložka v registru, davčno številko)
  •  kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  •  bistvene značilnosti blaga oziroma storitve
  • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
  •  način plačila in dostave
  • časovno veljavnost ponudbe
  • rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
  • pojasnjen mora biti postopek ob reklamaciji, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani kjutipaj.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta. Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov, slike so lahko simbolične in ne prikazujejo dejanskega stanja artikla. Če vas o določenem artiklu zanima kaj več, me prosim kontaktirajte na info@kjutipaj.si.

Način plačila
– z nakazilom na račun (po predračunu)
– PayPal

Cene

Ponudnik ni zavezanec za DDV.

Nakup artiklov je možen samo ob registraciji v spletni trgovini. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Dostava

Ponudnik v največ 72 urah od prevzema naročila pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Pogodba o nakupu naročenih artiklov  med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in po elektronski pošti obvesti kupca (kupec od ponudnika prejme obvestilo o roku in načinu dostave, o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi ter v primeru pritožbe.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Naročila oddana med delavniki do 14. ure navadno odpošljem še isti dan, naročila oddana po 14. uri pa naslednji delovni dan (velja za artikle, ki so na zalogi). Dobavni rok za artikle na zalogi je 1-4 delovne dni.
V primeru, da paketa ne prejmete v 5 delovnih dneh, to sporočite na e-mail info@kjutipaj.si. Če v času dostave kupca ni na predvidenem mestu dostave, bo dostavljavec pustil sporočilo, kjer bodo nadaljnja navodila.

Naročilo nad 50€ je brez stroškov dostave.

Pri naročilu pod 50 € pa vam moramo zaračunati poštnino, pavšalen strošek dostave blaga znaša 3,68 €.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in čaka na obdelavo.  Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno
Ponudnik naročilo pregleda v največ 72 urah, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Naročilo zaključeno in poslano
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupcu pripada pravica, da v 14 dneh vrne kupljeno blago brez kakršnegakoli razloga. Če potrošnik odstopi od pogodbe mu bodo vrnjena vsa opravljena plačila (kupnina, stroški dostave), neposreden strošek vračila blaga bremeni potrošnika -kupca. Blago je potrebno v primerni embalaži poslati na naslov: Eva Bolta s.p., Ulica Jožeta Kopitarja 21, 1351 Brezovica pri Ljubljani. Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži. Priložen mora biti originalen račun ter TRR pošiljatelja (številka, enota banke). Ponudnik vrne celotno kupnino čimprej, najkasneje v 14 dneh od prejema vrnjenega blaga. 

Odveza odgovornosti

Ponudnik zagotavlja pravilnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh (lastnosti artiklov, cene ter njihovo dobavljivost).

Sklepanje pogodb

Vse pogodbe med ponudnikom in uporabnikom morajo biti sklenjene v slovenskem jeziku. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika. Uporabnik lahko od ponudnika zahteva vpogled v pogodbe (naročila), ki jih je sklenil s ponudnikom v preteklem obdobju. Ponudnik bo kupcu posredoval želene pogodbe takoj po prejemu njegove zahteve. Zahtevo za vpogled v prejšnje pogodbe lahko uporabnik pošlje na e-mail: info@kjutipaj.si.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika preko e-maila: info@kjutipaj.si ali pisno na naslov podjetja: Eva Bolta s.p. Ulica Jožeta Kopitarja 21, 1351 Brezovica pri Ljubljani. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov in pravica do zasebnosti

Upravljavec spletne strani in ponudnik vse osebne podatke, prejete prek spletne trgovine, obdelujeta v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in zlasti s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Upravljavec spletne strani in ponudnik (v nadaljevanju vsak upravljavec osebnih podatkov) obdelujeta osebne podatke na zakonit in transparenten način. Upravljavec zbira osebne podatke za določene zakonite namene in ne zbira osebnih podatkov, ki niso potrebni za te namene, niti ne obdeluje osebnih podatkov na način, ki ni združljiv s temi nameni. Osebni podatki morajo biti točni, ustrezni in omejeni na tiste, ki so potrebni za namene obdelave. Upravljavec si tudi prizadeva zagotoviti, da so osebni podatki točni in redno posodobljeni. Upravljavec osebnih podatkov ne hrani dlje, kot je potrebno za namene obdelave. Osebnih podatkov ne prenašamo izven Evropske unije (v nadaljevanju EU) ali Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljevanju EGP).Upravljavec spletnih strani zbira zgolj tiste osebne podatke, ki jih uporabnik sam posreduje ob registraciji in v obdelavo katerih uporabnik izrecno privoli. Za uspešno registracijo na spletni strani mora uporabnik posredovati svoj elektronski naslov, ime, priimek, naslov za dostavo ter po želji tudi kontaktno telefonsko številko, za hitrejšo komunikacijo ter izbrati geslo.

Ponudnik obdeluje samo tiste osebne podatke, kijih uporabnik sam posreduje ob registraciji in v obdelavo katerih uporabnik izrecno privoli. 

Obdelovanje teh osebnih podatkov temelji na upravičenem interesu ponudnika oziroma na izpolnitvi prodajne pogodbe (naročila), saj ponudnik brez obdelovanja teh podatkov ne more izpolniti naročila oziroma prodajne pogodbe, ki je z naročilom sklenjena. Tistim uporabnikom, ki v to privolijo, lahko ponudnik pošlje zgolj komercialna sporočila o izdelkih, ki jih ponuja.

Ponudnik ne pošilja komercialnih sporočil o drugem blagu ali storitvah. V nobenem primeru upravljavec osebnih podatkov ne obdeluje občutljivih osebnih podatkov, kamor primeroma sodijo osebni podatki, ki razkrivajo rasno ali etnično poreklo, politična prepričanja, verska ali filozofska prepričanja, spolno življenje ali spolno usmerjenost, članstvo v sindikatu oziroma informacije, ki so povezane z zdravstvenim stanjem, kaznivimi dejanji in kazenskimi obsodbami.

Upravljavec osebnih podatkov je sprejel tudi ustrezne organizacijske, upravne, tehnične in fizične ukrepe za zaščito in varstvo osebnih podatkov, zlasti pred nenamernim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom do osebnih podatkov, ki so primerni glede na naravo obdelanih osebnih podatkov in prepoznanim grožnjam oziroma tveganjem.

Upravljavec osebnih podatkov ne bo posredoval nikomur, razen osebi, na katero se podatki nanašajo, in sicer na njeno zahtevo in nadzornemu organu v primeru ustrezne zahteve. Upravljavec osebnih podatkov tudi ne bo prenašal v tretjo državo.

Zahteve posameznikov, na katere se osebni podatki nanašajo (npr. zahtevo za dostop do osebnih podatkov, zahtevo za popravek osebnih podatkov, zahtevo za omejitev obdelave, zahtevo za izbris osebnih podatkov, zahtevo za prenos, uveljavitev pravice do ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov), upravljavec osebnih podatkov sprejema prek vseh komunikacijskih poti, predlagamo pa, da se na nas obrnete preko elektronske pošte (info@kjutipaj.si).

Vse zahteve bodo obravnavane v skladu z veljavno zakonodajo. Odgovor na zahtevo bo posameznik prejel v roku enega meseca po tem, ko je upravljavec osebnih podatkov prejel zadostne informacije o zahtevi in preveril identiteto prosilca, razen v izjemnih primerih, v katerih se lahko ta rok podaljša za dva dodatna meseca. V morebitnih izjemnih primerih vas bomo v roku enega meseca obvestili o morebitni zamudi in njenih razlogih.

Upravljavec osebnih podatkov ne obdeluje avtomatizirano, niti ne opravlja profiliranja na podlagi osebnih podatkov.

Podrobnejše obvestilo o pravicah posameznikov, na katere se podatki nanašajo, in o varovanju osebnih podatkov nasploh, je na voljo v posebnem dokumentu: »Pravilnik o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov.«

Piškotki

Za zagotavljanje boljše in bolj prilagojene spletne storitve uporabljamo tehnologijo piškotkov. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo vaš spletni brskalnik shrani oziroma prebere na trdi disk vaše naprave. Piškotki omogočajo bolj varno in hitrejšo uporabo spletnih strani, saj si lahko zapomnijo določene uporabniške preference. Podatki, shranjeni v piškotkih, ki se uporabljajo na spletni strani, ne vsebujejo osebnih podatkov, na podlagi katerih je mogoče določiti identiteto posamezne osebe. Obdelava piškotkov oziroma podatkov, ki jih piškotki vsebujejo, temelji na privolitvi uporabnika, izraženi prek spletnih strani ali prek nastavitev v brskalniku.

Piškotke lahko uporabnik blokira ali odstrani prek spletnega brskalnika ali z uporabo posebne programske opreme, vendar ima uporabnik lahko v tem primeru težave z uporabo določenih delov (funkcij) spletnih strani. 

Spletne strani uporabljajo naslednje vrste piškotkov:

-Nujno potrebni piškotki omogočijo, da se pomikate po spleti strani in uporabljate osnovne funkcije. Ti piškotki so nepogrešljivega pomena za uporabo spletnih strani.

-Piškotki za posebne funkcije se uporabljajo za prepoznavanje uporabnika, ki se vrne na spletne strani, in omogočajo izboljšano in bolj prilagojeno uporabnost, kot je denimo upoštevanje želja oziroma preferenc uporabnika. Ti piškotki zbirajo anonimne podatke in ne spremljajo nobenih aktivnosti na drugih spletnih straneh. Obdobje veljavnosti teh piškotkov znaša največ 2 leti.

-Piškotki za analitiko in boljše delovanje omogočajo prepoznavanje in štetje števila uporabnikov ter zbiranje podatkov o tem, kako se spletna stran uporablja. Obdobje veljavnosti teh piškotkov znaša največ 2 leti. 

Privolitev za piškotke lahko uporabnik kadar koli prekliče.